Onderhoud

Onderhoud is behoud. Van uitstel komen onnodig dure reparaties
Autofabrikanten hebben precies uitgekiend wanneer u de neus van uw auto het beste in de garage kunt laten zien. Zowel voor een kleine als grote beurt. Als u zich daar aan houdt, voorkomt u onnodig dure reparaties. Per saldo bent u dan een stuk voordeliger uit, dan wanneer u de onderhoudsbeurt uitstelt.

 

Onderhoud volgens het boekje
Autofabrikanten stellen exacte onderhoudsvoorschriften op. Bij Autoservice Stevensbeek beschikken we per merk, model en type over de juiste gegevens. Daardoor kunnen we het onderhoud precies volgens fabrieksvoorschrift uitvoeren. Daarmee bedoelen we de werkzaamheden en het vervangen van de onderdelen die horen bij een bepaalde kilometerstand of leeftijd.

 

Belangrijk als u een jonge auto heeft of veel kilometers maakt
Onderhoud volgens fabrieksvoorschrift is belangrijk. Vooral als u een auto heeft die 7 jaar of jonger is, een auto die nog in de garantie zit of veel rijdt met uw auto.

 

Wat is een kleine beurt?
De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud. Dit gebeurt meestal als uw auto 1 jaar oud is. Maar uw auto kan ook eerder aan de beurt zijn, als u voor die tijd het maximale aantal kilometers – van bijvoorbeeld 20.000 – bereikt. Bij een kleine beurt controleren we uw auto op de voorgeschreven punten. Van accu tot remmen. Van schokdempers tot uitlaat. Van banden tot verlichting. En van motorolie tot koelvloeistof.

 

En wat is een grote beurt?
Bij een grote beurt komt vrijwel alles aan bod. Wat de werkzaamheden precies zijn, verschilt per merk, model en type. Zo geeft de ene fabrikant bijvoorbeeld aan dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 kilometer ook de bougies en het luchtfilter moeten worden vervangen. En de andere fabrikant dat na 80.000 kilometer de remvloeistof en de koelvloeistof moeten worden ververst. Verder worden scharnieren en sloten gesmeerd. En ook zaken als wielophanging, motormanagement, werking van de elektrische installatie, multi-V riem en distributieriem worden gecontroleerd.

 

Bij ons bent u voordeliger uit dan bij de dealer
Behalve door onze service onderscheiden we ons bij Autoservice Stevensbeek ook door ons scherpe uurtarief. Daardoor betaalt u voor exact dezelfde werkzaamheden aanmerkelijk minder dan bij de dealer.

 

Afspraak maken
Bel nu Autoservice Stevensbeek in Stevensbeek, +31 (0) 485 216 057 voor een snelle afspraak of maak online een afspraak.

Hier komt binnenkort een video over auto onderhoud.

×

Neem contact met ons op

× Hoe kan ik je helpen?